Nesreća u Dubravi: "Umjesto da je zbog svojih godina primjer, on je vozio abnormalnom brzinom"

27.04.2021.

11:43

Autor: Studio 4/IMS/M.Š./HRT

Stravična nesreća u Dubravi

Stravična nesreća u Dubravi

Foto: PIXSELL / PIXSELL

U Zagrebu se u ponedjeljak u Dubravi dogodila teška prometna nesreća koju je izazvao 67-godišnjak koji nije bio pod utjecajem alkohola. Razbio je osam parkiranih automobila. Također, noćas su poginula dvojica mladića u prometnoj nesreći kod Knina. 

Nažalost, iz dana u dan pune se stupci crne kronike. Niz strašnih nesreća nastavljen je kaosom u Dubravi koji je izazvao 67-godišnjak te nesrećom kod Knina u kojoj su izgubljena još dva mlada života. 

- Zbog ove krize i situacije to je očekivano. Ovaj sudar u Dubravi vrlo je zanimljiv jer radi se o čovjeku od 67 godina, koji bi zbog životne dobi trebao biti pravi gospodin i primjer drugima. On je vozio abnormalno velikom brzinom, tri puta većom od dopuštene, a svi znamo da je ondje sklisko i opasno i pri mnogo manjim brzinama, istaknuo je gostujući u Studiju 4 prometni vještak Goran Husinec, dodavši da doista ne zna što je tom čovjeku bilo.

- Sreća je što nitko nije stradao, čovjek je dobio lakše ozljede. Jedan pješak je također prošao s lakšim ozljedama, kaže. 

Daljnje kriminalističko istraživanje trebalo bi pokazati kako je došlo do toga da čovjek već starije životne dobi izazove tako strašnu nesreću. 

Prometni vještak Goran Husinec

Prometni vještak Goran Husinec

Foto: Studio 4 / HRT

Husinec dodaje da je pravo čudo što nitko nije stradao jer to je područje gusto naseljeno te se u to vrijeme, a riječ je o radnom danu, na ulicama nalazi mnogo ljudi.

Navodno je, govore svjedoci, vozač koji je izazvao nesreću izašao iz automobila i ponavljao "Što se dogodilo?". 

- Čovjek i da je bio najzdraviji, nakon takva udarca bio bi u teškom stanju. On je sigurno jako natučen i to je veliki šok, dodaje prometni vještak Husinec. 

- On je udarao u parkirane automobile, pri tome je gubio energiju, dok se na kraju nije zaustavio na krovu. Da je pri toj brzini udario u nešto tvrdo poput stupa, vjerojatno ne bi preživio, ističe. 

Kaže da je, kada je prvi put vidio snimku, bio siguran da se radi o mlađem vozaču koji je drogiran, ali takve se stvari, očito, događaju i starijima. 

- Ajde da netko vozi 20% više od dopuštenog, ali ako netko vozio avionskim brzinama, onda stvarno..., zaključuje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!