11:39 / 03.03.2021.

Autor: Hina/HRT

HV u Prnjavoru Čuntićkom na Banovini gradi kontejnersko naselje

Inženjerijski radovi Hrvatske vojske u Prnjavoru Čuntićkom

Inženjerijski radovi Hrvatske vojske u Prnjavoru Čuntićkom

Foto: HV/ M. Tomić / MORH

Hrvatska vojska i dva mjeseca nakon razornog potresa i dalje pomaže potresom pogođenom stanovništvu na Banovini, pa tako njena inženjerija u mjestu Prnjavor Čuntićki gradi kontejnersko naselje.

Ministarstvo obrane u srijedu je u priopćenju prenijelo izjavu poručnika Dominika Kuraja, pripadnika Inženjerijske pukovnije i voditelja radova u mjestu Prnjavor Čuntićki.

Kuraj je naveo da je trenutno u izgradnji plato za kontejnersko naselje za smještaj pet stambenih kontejnera i tri mobilne kućice, završetak radova planiran je za petak, 5. ožujka, nakon čega slijedi nastavak radova koje preuzimaju civilne tvrtke.

Radove je obišao i Ivan Radošević, predsjednik mjesnog odbora Prnjavora Čuntićkog, koji je iskazao zahvalnost Hrvatskoj vojsci na brzoj reakciji i realizaciji.


Osim kontejnerskog naselja, Hrvatska vojska u tom je mjestu pružila potporu u iskopu kanala za vodovod, koji će biti spojen sa spomenutim kontejnerskim naseljem.


U MORH-u napominju da je izgradnja platoa za ovo kontejnersko naselje ukupno četvrta lokacija u čijoj izgradnji sudjeluje Hrvatska vojska.


Podsjećaju da je HV dosad sudjelovao u izgradnji platoa za buduća kontejnerska naselja u naselju Sajmište u Petrinji, zatim u gradu Glini te na izgradnji platoa za montažne kuće na području Hrvatske Kostajnice - Stubalj (Kostajnički Majur).


- Hrvatska vojska će i nadalje biti na raspolaganju Stožeru civilne zaštite i stanovništvu Banovine, zaključuju u MORH-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!