18:17 / 24.03.2020.

Autor: Hina/I.Z.

HV završio sa sanacijom nakon potresa u Zagrebu, sudjelovalo 420 vojnika

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, arhiva

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Na sanaciji užeg i šireg središta Zagreba tijekom dva dana bilo je ukupno angažirano 420 vojnika, s deset inženjerijskih strojeva (šest utovarivača i četiri istovarivača).
Pripadnici Hrvatske vojske, njih ukupno 420, završili su s pružanjem pomoći u Zagrebu na sanaciji posljedica snažnog potresa koji je u nedjelju pogodio glavni hrvatski grad.

- U 42 sata na području Hrvatske zabilježena 74 potresa

Ministarstvo obrane priopćilo je kako je, u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite, gradskim vlastima i javnom vatrogasnom postrojbom, na sanaciji užeg i šireg središta grada tijekom dva dana bilo ukupno angažirano 420 vojnika, s deset inženjerijskih strojeva (šest utovarivača i četiri istovarivača).

Zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Tihomir Kundid naveo je kako je prvi dan, u nedjelju, na terenu bilo 250 pripadnika Hrvatske vojske, a u ponedjeljak njih 170.

Bili su angažirani na sanaciji šteta na zagrebačkim prometnicama i nogostupima, izvlačili su šutu iz haustora i dvorišta.

- Jučer su u poslijepodnevnim satima uspješno završili svoju zadaću, poručio je Kundid te zahvalio vojnicima na još jednom dokazu visokog profesionalizma i spremnosti na pomoć onda kada je to najpotrebnije.

- Pokazali smo što je vojska u pravom smislu te riječi. Hrvatska vojska još jednom je pokazala kako je besprijekorno organizirana, visoko spremna i motivirana da pomogne svome narodu kada je to najpotrebnije, istaknuo je.

Vojsci je na pomoći zahvalio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Hvala pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci, ne treba puno govoriti nego da smo zajedno u ratu i miru i izvanrednim situacijama. Zajedno smo najjači, naglasio je Bandić.

U MORH-u navode da su pripadnici Zapovjedništva za potporu u ponedjeljak bili angažirani na lokaciji Jurjevska ulica u Gračanima, gdje su pružili potporu Javnoj vatrogasnoj postrojbi u uklanjanju razrušenih dimnjaka na stambenih objektima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!