14:10 / 02.01.2018.

Autor: HRT

Hvale vrijedna inicijativa mladih Našičana

-

-

Foto: - / -

Vrijedni učenici školi su uštedjeli novac, a sebe obogatili za nova znanja i vještine.
Dok čekamo da na jesen informatika i službeno postane obvezan predmet u petom i šestom razredu, učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga iz Našica sami su uz pomoć profesora običnu učionicu pretvorili u učionicu za informatiku.

Školi su tako uštedjeli novac, a sebe obogatili za nova znanja i vještine. Od županije su dobili 20 tisuća kuna i kupili 15 monitora, mikroračunala, miševe i tipkovnice. Jednako toliko novca uštedjeli su jer su sami napravili informatičku učionicu.

Za svoj rad bit će nagrađeni u sklopu programa Erasmus +.  Ove godine putuju 16 dana u Portugal i Španjolsku, a 17 učenika koji se obrazuju za tehničara za elektroniku bit će dva tjedna u Portugalu i Španjolskoj na stručnoj praksi.

Inače, škola Isidora Kršnjavoga škola je vrijednih učenika - soboslikari su je oličili, poljoprivrednici imaju svoj voćnjak, vinograd i odlična vina. Moto im je da sve što rade učenici bude na dobrobit škole i okruženja u kojem rade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!