14:41 / 04.10.2018.

Autor: V.K./HRT

HVIDR-a protiv prosvjeda u Vukovaru

-

-

Foto: - / -

Čelništvo HVIDR-e na čelu s predsjednikom Đakićem zastupnikom HDZ-a poručio je javnosti da je gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava organizacijom prosvjeda u Vukovaru izmanipulirao njega i HVIDR-u
Čelništvo HVIDR-e na čelu s predsjednikom Đakićem zastupnikom HDZ-a poručio je javnosti da je gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava  organizacijom prosvjeda u Vukovaru izmanipulirao njega i HVIDR-u. Ipak, u HVIDR- i ne misle svi tako. Naime Omiška HVIDR-a  ide u Vukovar na prosvjed. O ovoj temi u Studiju 4 razgovaralo se s Josipom Đakićem predsjednikom HVIDR-e.Omiška HVIDR-a i HVIDR-a Maksimir odlučile su ići na prosvjed i ja im ne mogu to zabraniti, iako bi trebali poštovati odluke glavnog odbora, naglasio je Đakić. Izmanipulirani smo od strane gradonačelnika Penave koji je uvrstio prosvjed u isto vrijeme kada se u Vukovaru održavaju sportske igre invalida Domovinskog rata, rekao je Đakić.

Hvidra odgađa svoje igre u Vukovaru, novi termin nije određen
Josić o detaljima prosvjeda u Vukovaru
Sačić dao ostavku u Generalskom zboru zbog neslaganja oko prosvjeda
Generalski zbor neće na prosvjed u Vukovar

Đakić je rekao kako je sve dogovoreno oko sportskih igara još u 6.mjesecu, a da je gradonačelnik najavio prosvjed  4.rujna. Mi nemamo što kriti
Mi podržavamo nastojanje gradonačelnika da se intenzivira i ažurira rad državnih tijela, no to se ne treba događati prosvjedom s obzirom da postoje državne institucije, rekao je Đakić. Ponudili smo i alternativu da se prouče dosezi rada državnih tijela zadnjih 6 mjeseci, no nije bilo razuma i naše igre invalida su onemogućene s obziro na isti termin s prosvjedima, naglasio je Đakić.

Velika je razjedinjenost branitelja s obzirom na prosvjede u Vukovaru, no Đakić kaže kako on ima razumijevanje za različitost stavova svojih suboraca. Prosvjed može dodatno razjediniti braniteljske udruge, ukazuje Đakić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!