HVZ: Dva požara na otoku Braču

03.07.2022.

22:06

Autor: I.Z./HRT/Hina

Požari na otoku Braču

Požari na otoku Braču

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica / Twitter

Vatrogasci otoka Brača danas su intervenirali dva puta - ugasili su požar na lokaciji Gospa od Pompeja kod Ložišća na Braču te su lokalizirali požar na farmi životinja iznad uvale Trstena, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Dojava o požaru otvorenog prostora na lokaciji Gospa od Pompeja u blizini Ložišća zaprimljena je u 10,55 sati pa su na teren odmah upućene snage DVD-a Supetar i Milna.

Utvrđeno je, kako ističe, da je došlo do požara vozila pa se vatra proširila na obližnje raslinje.

Zbog opasnosti od širenja požara angažirana su 22 vatrogasca s osam vozila iz DVD-a Supetar i Milna, a HEP je privremeno isključio dalekovod radi sigurnosti vatrogasaca, navodi HVZ.

Dodaje kako je vozilo u potpunosti izgorjelo. Požar je zahvatio jedan hektar makije i niskog raslinja, lokaliziran je u 11,27 sati, a u potpunosti ugašen u 17,50 sati.

DVD Supetar je zaprimio dojavu o požaru na farmi životinja iznad uvale Trstena u 17,10 sati pa su odmah izašli na teren, a zatražena i angažman okolnih društava, navodi HVZ i dodaje kako su vatrogasci zatekli požar kompleksa životinjske farme.

Jedan dio objekata je, ističe, izgorio s još neutvrđenim brojem životinja. Cilj vatrogasaca je bio evakuacija preostalih životinja, gašenje objekata zahvaćenih požarom i osiguranje objekata koji nisu zahvaćeni požarom, te sprječavanje širenja požara na obližnju šumu.

U gašenju požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Supetar, Milna, Pučišća, Bol i Selca te dislokacija Brač (Vatrogasna zajednica grada Zagreba), lokaliziran je u 18,30 sati pa je nastavljeno sa saniranjem požarišta i zbrinjavanjem životinja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!