HVZ: Više od 4000 vatrogasaca obavilo 1411 intervencija

18.05.2023.

12:16

Autor: Hina/HRT/R.S.

Obrana od poplava

Obrana od poplava

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Državni vatrogasni operativni centar 193 zabilježio je od nedjelje ukupno 1411 različitih vatrogasnih intervencija vezano za obranu od poplava, u kojima je ukupno angažirano 4.064 vatrogasaca sa 1.377 vatrogasnih vozila, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

U Karlovcu je i dalje na snazi izvanredno stanje obrane od poplava za vodostaje Kupe i Korane. Na području županije najviše intervencija je zabilježeno na području Karlovca, Duge Rese, Ogulina i Vojnića, stoji na stranicama HVZ-a.


Provedena je izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke županije te Grada Zagreba, s ukupno 56 vatrogasaca, 21 vozilom, 28 pumpi, 7 agregata, 5 motornih pila i ostala oprema za rad.

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 255 tehničkih intervencija, angažiran je kumulativno 681 vatrogasac s 223 vozila iz postrojbi s područja županije.

Vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici je u opadanju, a na branjenom području nivo vode je spušten za oko 15 centimetara. Na području Hrvatske Kostajnice angažirano je 15 vatrogasaca iz DVD-a Hrvatska Kostajnica te vatrogasci DVD-a Novska s pumpom i DVD-a Kutina s nekoliko prijenosnih pumpi.

U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježene su 84 tehničke intervencije, angažirano je 290 vatrogasaca s 88 vatrogasnih vozila, stoji, među ostalim, u izvještaju HVZ-a.

Galerija
Obrana od poplava , Foto: Kristina Stedul Fabac /PIXSELL
Obrana od poplava , Foto: Kristina Stedul Fabac /PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!