16:12 / 28.06.2021.

Autor: Hina/HRT

HŽ: Za stanovnike Banovine besplatno do 1. listopada

Hrvatske željeznice

Hrvatske željeznice

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su da se do 1. listopada stanovnicima potresom pogođene Banovine i pripadnicima službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete produljuje pravo na besplatan prijevoz.


U skladu sa zaključkom Vlade, HŽ Putnički prijevoz i dalje osigurava besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije, volonterima Hrvatskoga crvenog križa, članovima Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnicima ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete. Besplatan prijevoz bit će osiguran do 1. listopada 2021., navodi se u priopćenju.


Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz na svim relacijama unutar Republike Hrvatske, a karta će im biti izdana na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na području pogođenom potresom.


Volonteri Hrvatskoga crvenog križa, članovi Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnici ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete imaju pravo na besplatan prijevoz prema Sisačko-moslavačkoj županiji i iz nje, a karta će im biti izdana na temelju službenih iskaznica.


Stanovnici i pripadnici spomenutih službi karte mogu preuzeti na blagajnama ili u vlaku, priopćeno je iz HŽ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!