Zaustavljena dva vlaka koja su se kretala jedan prema drugom

05.05.2023.

16:32

Autor: M.M./HRT/Hina

Zaustavljena dva vlaka koja su se kretala jedan prema drugom

Zaustavljena dva vlaka koja su se kretala jedan prema drugom

Foto: Ivica Galovic / Pixsell

Dva vlaka koja su se kretala na istom kolosijeku jedan prema drugome zaustavljena su između kolodvora Andrijevci i Garčin na udaljenosti od oko dva kilometra, nema ozlijeđenih, a do skorog sudara je došlo zbog pogreške prometnika, priopćili su u petak iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

U 12.34 između kolodvora Andrijevci i Garčin na istom kolosijeku zaustavljeni su putnički vlakovi na međusobnoj udaljenosti od oko dva kilometra. Oba vlaka trebala su proći istim lijevim kolosijekom jer se na desnom izvode radovi, o čemu su svi sudionici bili obaviješteni.

Prema prvim informacijama, oba vlaka su se našla u isto vrijeme na lijevom kolosijeku zbog pogreške prometnika vlakova, koji je odmah nakon što je primijetio propust, kontaktirao sa strojovođom i vlak je zaustavljen.

Iz Policijske uprave brodsko-posavske potvrdili su da je zaprimljena dojava u 13.05 o krivom preusmjeravanju vlaka na relaciji Donji Andrijevci - Staro Topolje.

Kažu da su vlakovi koji su dolazili iz suprotnih smjerova zaustavljeni na vrijeme te da nije bilo ozlijeđenih osoba.

Putnički vlakovi su prometovali na relaciji od Glavnog kolodvora u Zagrebu prema Vinkovcima, odnosno na relaciji od Vinkovaca prema Glavnom kolodvoru u Zagrebu.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i provođenje očevida radi utvrđivanja okolnosti i činjenica tog događaja, o čemu je obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Prema pisanju medija, u vlaku koji se kretao iz Zagreba prema Vinkovcima bilo je 45 putnika, a u vlaku iz Vinkovaca 82.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!