Nove cijene testiranja u HZJZ-u, Beroš: Cilj je cijepiti sve koji to žele

09.06.2021.

13:06

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Od 16. lipnja 2021. u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) na snagu stupaju nove cijene mikrobioloških pretraga koje se pružaju na zahtjev pravnih i fizičkih osoba.

Nove cijene se odnose isključivo na testiranje u HZJZ-u.


Jedinična cijena testa na SARS-CoV-2 RT-PCR iznosit će 390,00 kn, serološkog testa za dokaz antitijela 200,00 kn dok će cijena brzog antigenskog testa na COVID-19 biti 150,00 kn.


HZJZ napominje kako se navedene cijene ne primjenjuju pri testiranju na uputnicu izdanu od strane liječnika.

Ministar Beroš: Cilj je doći do svakog građanina koji se želi cijepiti

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u srijedu u povodu početka nogometnog prvenstva i turističke sezone kako je cilj doći do svakog građanina koji se želi cijepiti, čemu će pridonijeti mobilni timovi u svim županijama.

I dalje ćemo cijepiti naše građane protiv COVID-a na sve načine kao i do sada, kod liječnika obiteljske medicine, u županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima organiziranim u većim gradskim središtima, ali činimo i nove napore da dođemo do svakog našeg građanina koji se želi cijepiti, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš nakon sastanka radne grupe za provedbu cijepljenja u kojoj su predstavnici Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.


HZJZ i županijski zavodi za javno zdravstvo uputit će mobilne timove cjepitelja u sva mjesta u svojim županijama, poglavito u ona udaljena od zdravstvenih ustanova, a u cijepljenje su intenzivnije uključeni i liječnici medicine rada koji će cijepiti zaposlenike u tvrtkama u kojima nisu svi cijepljeni te koji su se odlučili naknadno cijepiti. 


Pozvao je sve da se aktivno uključe u program cijepljenja. 


- Samo tako ćemo moći imati uspješnu turističku sezonu, zajednički se na trgovima radovati uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, omogućiti mladima da se bezbrižno druže, maturantima da konačno krenu na maturalna putovanja, istaknuo je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!