11:08 / 10.11.2021.

Autor: HRT/HZJZ

HZJZ: Prvu dozu cjepiva jučer primilo 15.000 ljudi

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

U Hrvatskoj je jučer utrošeno 24.505 doza cjepiva, a čak 15.204 osobe cijepljene su prvom dozom, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojoj internetskoj stranici. 

Tako velik broj prvih doza posljednji je put zabilježen u prvoj polovici lipnja: 10. lipnja 16.258 građana odlučilo se cijepiti prvom dozom, a 11. lipnja 11.259 građana. Nakon toga je broj prvih doza ipak bio manji.

Velik broj ukupnih doza u jednom danu nije zabilježen još od prve polovice srpnja, odnosno od 8. srpnja, kada je utrošeno 28.640 doza, dok je već 9. srpnja zabilježeno 23.812 doza.

- Možemo zaključiti da su se nakon ljetne stanke građani odlučili na cijepljenje u većem broju. Sretni smo zbog takve odluke građana, i zbog onih koji su se odlučili na prvu dozu, i zbog onih koji su se odlučili na drugu i treću, odnosno dodatnu dozu. Nakon godine i pol života u pandemiji svima je jasno da je izlaz u cijepljenju. Samo cijepljenjem možemo održati naša radna mjesta, a našu djecu u školskim klupama, istaknuo je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!