21:16 / 19.10.2020.

Autor: B.A./Hina

HZMO će od 19. listopada aktivirati na naplatu ovrhe

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HZMO je priopćio da će od 19. listopada aktivirati na naplatu sve ovrhe koje se zbog mjera zastoja nisu namirivale ovrhovoditeljima.
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) priopćio je u ponedjeljak da će od 19. listopada aktivirati na naplatu sve ovrhe koje se zbog mjera zastoja nisu namirivale ovrhovoditeljima.

➡️ Čelnik Fine: Danas smo više ljudi deblokirali nego blokirali
➡️ Marić: Problem ovršenih i blokiranih nije nastao preko noći
➡️ Počele ovrhe, uvođenjem moratorija ostalo ih je oko 1 200 000
➡️ Oporba: Vlada nema rješenja za građane pod ovrhom

HZMO je u priopćenju obavijestio korisnike mirovina kojima provodi ovrhu na mirovinama da će od 19. listopada 2020., kada se zbog proteka posebnih okolnosti prestaju primjenjivati mjere zastoja prema Zakonu o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti i Odluci o produženju roka trajanja posebnih okolnosti pri isplati mirovinskih primanja, aktivirati na naplatu sve ovrhe koje se zbog mjera zastoja nisu ovrhovoditeljima namirivale, počevši od isplate mirovina za travanj do isplate mirovina za rujan 2020. te na naknadnim doznakama mirovina isplaćivanima do 18. listopada 2020.

"Za približno 26 tisuća ovrha na mirovinama za listopad koje se isplaćuju u studenome, ponovno će se provesti ovrha po osnovi ostalih tražbina na koje su se za vrijeme trajanja posebnih okolnosti primjenjivale mjere zastoja, a ovrhe po osnovi uzdržavanja na koje nisu bile primijenjene mjere zastoja nastavit će se provoditi", stoji u priopćenju HZMO-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!