14:56 / 29.04.2020.

Autor: Mladen Sirovica/Dnevnik/IMS/M.M./HRT

HZZ objavio popis korisnika potpore

-

-

Foto: - / -

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je popis korisnika potpora za poduzetnike, odnosno za radnike.
Hrvatski  zavod za zapošljavanje objavio je popis korisnika potpora za poduzetnike, odnosno za radnike.

Za prvi krug potpore za mjesec ožujak isplatili smo ukupno 1,550 milijuna kuna. Potporu je primilo skoro 84.000 poslodavaca za 485.000 radnika, rekao je premijer Andrej Plenković.

- Vlada je reagirala brzo i izdašno i omogućila da svi koji su pogođeni imaju sredstava u iznosu minimalne plaće u Hrvatskoj. Ta mjera je bila brza, jednostavna i današnjom objavom je u potpunosti i transparentna, rekao je premijer, te dodao da će nadležna tijela HZZ-a i porezna uprava voditi računa da ne bude zlouporaba kod korištenja ove mjere.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović rekao je da je Vlada jasno i rano iskazala želju i solidarnost da unutar mogućnosti pomogne očuvanje radnih mjesta.

- Sama je mjera dizajnirana kako za poduzetnike tako i za radnike i veseli nas da nakon mjesec dana provedbe mjere možemo vidjeti po broju zaposlenih odnosno nezaposlenih da smo s ovom mjerom uspjeli. Mjera pokazuje ono što je bila njena uloga, rekao je.

Aladrović je istaknuo da je smisao objave popisa osiguranje transparentnosti korištenja javnog novca.

- Odlučili smo se na javno dostupne podatke o svima koji koriste potporu kako bi se na što adekvatniji način promatrala svrsishodnost trošenja novca. Želimo poslati snažnu poruku da cijeli ovaj proces borbe s koronavirusom iz ekonomskog i financijskog aspekta vodimo transparentno, rekao je ministar Aladrović. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!