17:28 / 12.04.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

HZZO nadogradio sustav za dostavu računa raseljenih Ukrajinaca

Zgrada HZZO-a u Zagrebu

Zgrada HZZO-a u Zagrebu

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestili su u utorak kako su nadogradili sustav za prihvat i obradu računa koje im za učinjene zdravstvene usluge osobama raseljenim iz Ukrajine šalju liječnici.

HZZO je bez dodatnih ulaganja promptno izvršio nadogradnju sustava za prihvat i obradu računa u ime Ministarstva zdravstva pa se oni mogu dostavljati na isti način kao i za hrvatske osiguranike, navode u priopćenju.

Ta mogućnost sada je dostupna za sve raseljene osobe iz Ukrajine, bilo da su pravno regulirale svoj status dobivši Zelenu kartu ili ne.

Dostupna je i za ostale osobe koje nemaju reguliran status boravka u RH, tražiteljima međunarodne zaštite i strancima pod privremenom zaštitom, azilantima i strancima pod supsidijarnom zaštitom te članovima njihovih obitelji, strancima - žrtvama trgovanja ljudima i strancima maloljetnicima koji su napušteni ili su žrtve organiziranog kriminala ili su iz drugih razloga ostali bez roditeljske zaštite, skrbništva ili pratnje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!