HZZO: Ne nasjedajte prevarantima, ne prodajemo usluge i proizvode

26.07.2022.

13:47

Autor: I.Z./HRT

HZZO upozorava na prevarante

HZZO upozorava na prevarante

Foto: - / Shutterstock

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je građane na učestale pokušaje prevare posljednjih dana. Riječ je o lažnim djelatnicima HZZO-a koji telefonskim putem nude određene usluge i proizvode.

- Primjerice, jedna je osiguranica prijavila kako je njezinu majku nazvala osoba koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a. Nakon telefonskog poziva gospođu je posjetila nepoznata muška osoba koja joj je kroz prozor u prizemlju stana uručila "nagradni paket HZZO-a pojas za struk", za koji mu je ona zauzvrat dala 50 kuna, stoji u priopćenju HZZO-a.

Podsjetili su da su u više navrata upozoravali građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

- U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji, dodali su iz HZZO-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!