16:33 / 30.01.2020.

Autor: I.D./HINA

HZZO povećao bolničke limite

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz obveznog zdravstvenog osiguranja omogućit će se bolnicama povećanje osnovnog iznosa sredstava za zdravstvenu zaštitu od 2 posto kao i dodatnog prihoda na temelju pokazatelja rada svih bolničkih zdravstvenih ustanova.
Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u četvrtak je donijelo odluku o povećanju bolničkih limita za dva posto čime će bolnice dobiti veća osnovna sredstva i dodatni prihod za zdravstvenu zaštitu.

Izmjenama Odluke o utvrđivanju maksimalnih iznosa sredstava za provođenje bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja omogućit će se bolnicama povećanje osnovnog iznosa sredstava za zdravstvenu zaštitu od 2 posto kao i dodatnog prihoda na temelju pokazatelja rada svih bolničkih zdravstvenih ustanova, priopćio je HZZO-a nakon sjednice Upravnog vijeća.

Ukupan dospjeli dug bolnica prema četiri najveće veledrogerije u Hrvatskoj krajem prošle godine iznosio je oko 2,5 milijarde kuna.

Ugovaranje novih liječničkih timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

HZZO je putem natječaja izabrao nove liječničke timove za provođenje primarne zdravstvene zaštite za potrebe popune Mreže javne zdravstvene službe.

Mreža se popunjava u djelatnosti obiteljske medicine timom u Koprivnici, a  u zdravstvenoj zaštiti predškolske djece timom u Dubrovniku (Mokošica).

Polivalentne timove dentalne zdravstvene zaštite dobivaju Krapina, Bakar, Slavonski Brod, Sinj, Split, Novi Marof, Dugo Selo i Zaprešić.

U djelatnosti zdravstvene njege u kući Mreža se popunjava na području Čazme, Tisnog, Pirovca, Ludbrega i Samobora.

Prihvaćeni ponuditelji sklopit će ugovore za razdoblje do 31. prosinca 2020. godine. Izabrani su i najpovoljniji ponuditelji za provođenje fizikalne terapije u kući s kojima će se također sklopiti ugovore za razdoblje do kraja ove godine.

Zavod najavljuje i da će raspisati natječaj za sklapanje ugovora za djelatnosti bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite te posebne programe i to za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca ove godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!