16:30 / 24.10.2019.

Autor: HRT

HZZO povećao cijene usluga bolničkim zdravstvenim ustanovama

Ilustracija, foto: Mohamed Hassan/PIXABAY

Ilustracija, foto: Mohamed Hassan/PIXABAY

Foto: - / -

HZZO je povećao cijene zdravstvene zaštite koju plaća bolničkim zdravstvenim ustanovama, što za njih znači povećanje prihoda, priopćeno je nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) povećao je cijene zdravstvene zaštite koju plaća bolničkim zdravstvenim ustanovama, što za njih znači povećanje prihoda, priopćeno je nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Povećana je osnovna vrijednost s kojom se množe koeficijenti za dijagnostičko-terapijske skupine, pa je tako dosadašnja osnovna vrijednost povećana s 8020 kuna na 8100 kuna.Radi zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu HZZO će i dalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije. Dopunom Odluke o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom temeljem javnog natječaja, u Listu prvenstva uvršten je 21 kandidat.

Nastavlja se i financiranje rada pripravnika - doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine na osnovu javnog natječaja, te je na Liste prvenstva pripravnika uvršteno 18 kandidata - 15 doktora medicine i 3 magistra medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a sklopit će ugovore o radu s odabranim kandidatima. HZZO će u studenome raspisati natječaj za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za djelatnosti bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite te posebne programe za iduće trogodišnje razdoblje, od 2020. do 2022. godine, kaže se u priopćenju.
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!