13:43 / 18.01.2022.

Autor: HRT

HZZO reagirao na izjave Nataše Ban Toskić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Duško Jaramaz / PIXSELL

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje su priopćili kako su netočni navodi iz izjave dr. Nataše Ban Toskić, predsjednice Koordinacije hrvatske obiteljske medicine koja iznosi da „HZZO ne plaća test ako je isti negativan, s tim da se BAT plaća Domu zdravlja, a ne liječniku i sestri. Istovremeno dom zdravlja ne zna kako to legalno proslijediti zaposlenicima i ne može zasad ništa isplatiti". 

Testiranje brzim antigenskim testom u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece bit će plaćeno izvan maksimalnog iznosa sredstava za provođenje dijagnostičko-terapijskih postupaka (limita) utvrđenog u skladu sa sklopljenim ugovorima o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznoga zdravstvenog osiguranja. Organizacija rada Domova zdravlja u nadležnosti je ravnateljstva i njihovih osnivača, dodaje se.

- Podsjećamo, zbog iznimne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 te upute Ministarstva zdravstva o provođenju testiranja brzim antigenskim testom (BAT) u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece HZZO je na izvanrednoj sjednici Upravnog vijeća 13. siječnja 2022. godine donio odluku o načinu plaćanja ovog testiranja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i o tome obavijestio ugovorne doktore u djelatnostima opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece, poručuju iz HZZJ-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!