15:54 / 02.09.2019.

Autor: T.D./Hina

HZZO: Snižene cijene lijekova na osnovnoj i dopunskoj listi lijekova

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Usklađivanjem cijena s dopunske liste lijekova snižene su tzv. doplate za ukupno 96 pakiranja lijekova, što za osigurane osobe HZZO-a predstavlja smanjenje sudjelovanja u cijeni lijekova.
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uskladio je cijene lijekova uvrštenih na liste lijekova koje su izračunate u postupku godišnjeg izračuna cijena, te su snižene cijene za ukupno 406 originalnih pakiranja lijekova, među kojima za 310 pakiranja lijekova na osnovnoj listi.

Usklađivanjem cijena s dopunske liste lijekova snižene su tzv. doplate za ukupno 96 pakiranja lijekova, što za osigurane osobe HZZO-a predstavlja smanjenje sudjelovanja u cijeni lijekova, priopćeno je nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Upravno vijeće donijelo je odluku o izboru pripravnika za koje će se financirati pripravnički staž na temelju prvog dijela otvorenog javnog natječaja za ovu godinu. Pristigla su ukupno 32 zahtjeva i svi zadovoljavaju formalne uvjete iz natječaja, navodi se u priopćenju.

Natječaj za financiranje pripravničkog staža doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine u općim bolnicama objavljen je 1. srpnja. 2019.

U prijedlogu Liste prvenstva uvrštena su 32 kandidata doktora medicine, koju će HZZO dostaviti općim bolnicama i provesti potrebne radnje radi sklapanja ugovora o financiranju pripravničkog staža za te kandidate.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!