16:37 / 27.03.2019.

Autor: HRT

HZZO: Više novca bolnicama za skraćivanje lista čekanja

Foto: ilustracija, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: ilustracija, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Novost je i što će u svakoj županiji biti ugovoren po jedan liječnički tim za pripravnost u higijensko-epidemiološkoj zdravstvenoj zaštiti.
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je u srijedu da će bolnice dobiti više novca za dijagnostičko-terapijske postupke za koje su najveće liste čekanja.

Bolnicama su povećani maksimalni iznosi za MR, CT, EKG, ergometriju, holter, UZV dojke, štitnjače i srca, te operaciju katarakte, priopćio je HZZO nakon sjednice Upravnog vijeća uz napomenu da je riječ o dijagnostičko-terapijskim postupcima za koje su najveće liste čekanja.

Novost je i što će u svakoj županiji biti ugovoren po jedan liječnički tim za pripravnost u higijensko-epidemiološkoj zdravstvenoj zaštiti. Time se, poručuju iz HZZO-a, osigurava kontinuirana skrb osiguranicima u slučaju incidentnih epidemioloških situacija.

Produljeni ugovori za primarnu, specijalističku i bolničku zdravstvenu zaštitu

Produljeno je ugovorno razdoblje za privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove, koji provode ugovorene djelatnosti izvan koncesije (domovi zdravlja, zavodi, ljekarne, sanitet, hitna medicina), kao i privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove u sustavu koncesije (doktori primarne zdravstvene zaštite, laboratorij, zdravstvena njega u kući) do 31. prosinca.

Ugovorno razdoblje do kraja godine produljeno je i za privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove koje imaju sklopljene ugovore o provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, kao i za zdravstvene ustanove koje imaju sklopljene ugovore o provedbi bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!