I dalje niže trošarine na benzin, dizel i loživo ulje

26.01.2023.

13:29

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Smanjene trošarine za benzin, dizel i loživo ulje nastavit će se primjenjivati do 28. veljače, odlučila je u četvrtak Vlada, koja je izmijenila Uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju.

Ministar financija Marko Primorac podsjetio je da je Vlada od ožujka prošle godine deset puta mijenjala uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju s ograničenim razdobljem radi sniženja trošarina na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo te za loživo ulje, u sklopu mjera za ublažavanje povećanja cijena energenata.


S obzirom na to da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata, Vlada je zadržala niže trošarine za benzin, dizel i loživo ulje do 28. veljače.


Tako će trošarina na bezolovni motorni benzin iznositi 406 eura za tisuću litara, dizelsko gorivo 353 eura i loživo ulje 21 euro za tisuću litara.


- Današnjom izmjenom uredbe nastavlja se primjena mjere snižavanja trošarine, čime su visine trošarina na bezolovni motorni benzin, dizelsko gorivo i loživo ulje i nadalje usklađene s minimalnim visinama trošarina propisanima europskim direktivama, rekao je Primorac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!