I dalje traju izvidi o napadu učenika na dječaka u Medulinu

15.02.2022.

17:15

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

I dalje traju izvidi o napadu skupine učenika na dječaka u osnovnoj školi "Mate Demarin" u Medulinu kada su nasrnuli na njega udarivši ga u glavu, trbuh i genitalije, potvrdila je u utorak istarska policija dodavši kako poduzima sve kako bi se utvrdili okolnosti ovog događaja. 


Ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon opovrgnula je napise nekih medija u Istri koji su naveli kako nije poduzela sve konkretne korake i mjere te da je navodno pokušala zataškati vršnjačko nasilje u njezinoj školi ustvrdivši kako je u cijeli slučaj uključila "najširu javnost škole, policiju i ostale službe, a da se pritom škola nije vodila samo strogo zadanim zakonskim okvirima koje mora kao ustanova slijediti".

- Mi smo u školi od prvog trenutka bili uz djecu i roditelje kako bi svima pomogli i kako bi ublažili tragove koje će neminovno ovakav događaj ostaviti na sve nas, istaknula je ravnateljica.

Dodala je da je u stalnom kontaktu s roditeljima napadnutog dječaka te s policijom, a razgovarala je i s djecom kako bi im dočarala težinu i posljedicu svega što se dogodilo. To je još jedan dokaz, smatra ona, kako škola nije imala namjeru zataškati cijeli događaj. 

Napad se dogodio još prošle srijede, a napadnuti dječak prošao je bez težih ozljeda.

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić u izjavi za novinare potvrdila je kako nema saznanja i nikakvu informaciju o tome da je dječak zatražio liječničku pomoć u pulskoj bolnici.

Ovaj događaj u Medulinu oštro su osudili i tamošnji načelnik Ivan Kirac te istarski župan Boris Miletić koji su poručili da je bilo kakva vrsta nasilja neprihvatljiva te da je posebno zabrinjavajuća kada se događa među djecom i mlađima.

Župan Miletić je naglasio da će istarska županija kao osnivač medulinske osnovne škole poduzeti sve korake, u skladu sa svojim ovlastima kako bi se cijeli slučaj čim prije rasvijetlio. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!