16:10 / 01.04.2021.

Autor: Hina/D.M./HRT

I dalje ograničeni posjeti zatvorenicima

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Ministarstvo pravosuđa i uprave izvijestilo je da je zbog aktualnih epidemioloških pokazatelja o povećanom riziku zaraze koronavirusom i sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite produljeno privremeno ograničavanje posjeta osobama lišenih slobode.

Novi nalog o privremenom ograničavanju prava posjeta osobama lišenih slobode primjenjivat će se 15 dana, počevši od 6. travnja, priopćeno je iz Ministarstva. Njime se temeljem Zakona o izvršavanju kazne zatvora privremeno ograničava pravo svih kategorija osoba lišenih slobode na posjete članova obitelji i drugih osoba.

Posjet se može odobriti iznimno po posebnom odobrenju upravitelja, u situacijama kao što su smrt člana obitelji ili elementarna nepogoda, izvijestilo je Ministarstvo. Napominje da se ta mjera ne odnosi na posjete odvjetnika koji zastupaju osobe lišene slobode u kaznenim i drugim postupcima.

Odobreni posjeti realiziraju se uz obvezu pridržavanja svih epidemioloških mjera, a svaki posjetitelj je obvezan potpisati izjavu o nepostojanju zdravstvenih rizika vezano uz Covid-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!