18:08 / 22.01.2019.

Autor: P.F./HRT

I dok se provjeravaju prelasci, Bandić ima novog člana

-

-

Foto: - / -

Na slučaj kaznenih prijava vezanih uz jačanje Kluba Milana Bandića u Saboru osvrnuo se i glavni državni odvjetnik.
Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića i službeno je bogatija za još jednog člana. Večeras je objavljeno da je u nju ušao nezavisni načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, ali su novinare mnogo više zanimali izvidi vezani uz prelaske u Bandićev saborski klub. 

- Nikada u Hrvatskoj nema problema kada neko prelazi u neku drugu stranku, osim kad se prelazi kod Bandića, upitao je Bandić novinare.

Politička korupcija bila je tema sjednice Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije.

Predsjednik Vijeća, SDP-ovac Željko Jovanović, rekao je da Sabor nikada nije bio nevjerodostojniji jer je način slaganja većine prevara birača.

Do polovine mandata ovog saziva Sabora 20 zastupnika prebjeglo je u druge klubove, najviše u onaj Milana Bandića. Protiv nekih od njih podignute su prijave Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, a kaznene i DORH-u.

Na slučaj kaznenih prijava vezanih uz jačanje Kluba Milana Bandića u Saboru osvrnuo se i glavni državni odvjetnik.

- Provjeravaju se kaznene prijave. Ima li čega opipljivog, podataka koji bi trebali pomoći ili koji bi trebali služiti državnom odvjetniku da može donijeti državnoodvjetničku odluku, to ćemo znati nakon što bude taj predistražni dio postupanja gotov, rekao je Dražen Jelenić.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković kaže kako povjerenstvo ima otvoreno ukupno tri predmeta o okolnostima prelaska dužnosnika.

- To su Puh, Mađar i Bandić, rekla je Novaković.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!