17:49 / 30.10.2020.

Autor: Hina/HRT

I drugi Karlovčanin iz prevrnutog čamca pronađen mrtav

Foto: arhiva, HRT

Foto: arhiva, HRT

Foto: - / HRT

Za utopljenicima su danima tragali policija, vatrogasci i HGSS, i to na vodi i na obali, a teren se pregledavao i dronovima.
U Korani je pronađen mrtav Karlovčanin Ivan Hok (63), koji je nestao prije 13 dana, kad se prevrnuo riječni čamac u kojem su bila tri muškarca, pri čemu se jedan utopio, a drugi se spasio plivajući. Željko Jurajevčić (50) pronađen je mrtav 23. listopada vrlo blizu mjestu na kojem je danas pronađen mrtav i Ivan Hok.

Policija je najavila očevid na mjestu na kojem su danas u 13,25 sati pripadnici karlovačke Hrvatske gorske službe spašavanja pronašli utopljenika, i to u blizini tzv. Vukelićevog mosta (u izgradnji) u naselju Mostanju.

Za dvojicom utopljenika danima su tragali policija, vatrogasci i HGSS, i to na vodi i na obali, a teren se pregledavao i dronovima. Karlovačkim se spasiocima pridružio i HGSS iz Siska u pretraživanju Kupe i Save, ali se pokazalo da dvojicu utopljenika voda nije odnijela daleko, manje od kilometra od ušća Mrežnice u Koranu, gdje se čamac prevrnuo.

- Tijelo do danas nije bilo uočeno zbog toga što je u uvjetima visokog vodostaja voda mutna i i brza, kretala se brzinom od 15 do 20 kilometara na sat i stradali su nakon nekoliko dana mogli biti bilo gdje, pa i negdje u Savi, rekao je za Hinu pročelnik HGSS-a Ivica Škot.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!