18:16 / 13.10.2019.

Autor: HRT

I HGSS-ovci prihvatili "tetris izazov"

-

-

Foto: - / -

Hrvatske službe zaštite i spašavanja spremne su na svaki izazov. Danas je to pokazao i HGSS koji se uključio u planetarno popularni Tetris izazov.
"Tetris izazov" širi se Hrvatskom! Nakon vatrogasaca, policije te vojske i Hrvatska gorska služba spašavanja uključila se u akciju koja je postala hit na društvenim mrežama. Izazov je pokrenut početkom rujna u Zürichu nakon što je tamošnja policija objavila fotografiju na kojoj se vidi sva oprema jednog policijskog vozila.

Hrvatske službe zaštite i spašavanja spremne su na svaki izazov. Danas je to pokazao i HGSS koji se uključio u planetarno popularni Tetris izazov.

- Mi odgovaramo na sve izazove i da nas je strah cijela ova naša djelatnost kojom se bavimo ne bi imala nikakve svrhe, rekao je Nikica Spudić, dopročelnik HGSS stanice Karlovac.

Prvo su sudjelovanjem u ovoj akciji oduševili zagrebački vatrogasci.

- Ovo je specijalno vozilo za spašavanje, za spašavanje iz dubina i visina i naravno sve to uvijek kroz nekakvu šalu i zafrkanciju da prikažemo zapravo što imamo, s čim raspolažemo, koliko smo brzi, koliko poznajemo tu opremu i što sve zapravo možemo napraviti, objašnjava Ivo Frančešević, Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba.

Vatrogasci su izazvali MUP, a prometna, kriminalistička i interventna policija iz svih dijelova Hrvatske odgovorila je na Tetris izazov.

- Svi smo to pozitivno prihvatili i mogu reć baš da smo se zabavili, rekao je Dino Petek, I. policijska postaja Zagreb.

A u tetris kvadratiće posložili su se i piloti "zračne konjice" Hrvatske vojske, i to helikopterom Kiowa Warrior i pripadajućom opremom.

- Pa trebalo nam je oko pola sata. Naši tehničari su pripremili helikopter. Pored helikopter smo posložili svu opremu koju helikopter može nositi, ističe pukovnik Davor Gren, zapovjednik eskadrile helikoptera.

Sam izazov, uz to što je prilično zabavan, zapravo je i odličan način promidžbe hitnih službi i njihovih kampanja.

- Ovo je jedan od načina da se preko društvenih mreža približimo građanima, kaže Petek.

- Poslat poruku građanima za sve što je vezano za prevenciju. To nam je na prvom mjestu - prevencija prevencija prevencija, dodaje Frančešević.

- Spremni smo u svakom trenu reagirat kad je potrebno, rekla nam je Marina Vrbančić, HGSS stanca Karlovac.

Nakon što su se u njemu okušale brojne službe u Hrvatskoj, sada je red na Ravnateljstvu civilne zaštite da odgovori na izazov HGSS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!