16:29 / 29.10.2019.

Autor: Stanko Čulina/HRT

I najveći kruzeri sada mogu pristati u Rijeci

-

-

Foto: - / -

Rijeka postaje sve prepoznatljivija kruzing destinacija na Kvarneru. Lučka uprava Rijeka postavila je nove plutajuće pontone za prihvat kruzera.
Rijeka postaje sve prepoznatljivija kruzing destinacija na Kvarneru, a danas je predstavljen projekt koji je izravna potpora njezinu razvoju.  Naime, Lučka uprava Rijeka postavila je nove plutajuće pontone za prihvat kruzera.

Na riječkom lukobranu sada pristaju najveći svjetski kruzeri. Dva nova plutajuća pontona dimenzija 9 puta šest i pol metara omogućuju prihvat kruzera i trgovačkih brodova do 295 metara dužine i s gazom od 9 metara. Investicija je to od približno dva milijuna kuna.

Iz godine u godinu broj kruzera pristiglih u Rijeku raste za sto posto. Novi plutajući pontoni priprema su za predstojeću sezonu u kojoj je već najavljeno četrdesetak kruzera sa 74 tisuće putnika. I to u godini kada je Rijeka Europska prijestolnica kulture.

Novopostavljeni pontoni osigurat će prijeko potrebne dodatne kapacitete za prihvat kruzera. A pred Lučkom upravom je i projekt gradnje potpuno novog Južnog veza za brodove koji će stajati 30 milijuna eura. Novac će se osigurati iz europskih fondova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!