20:38 / 23.10.2020.

Autor: Lana Gašparac/A.K.K./T.V./Dnevnik/HRT

I ove godine - besplatan izvanredan prijevoz do groblja

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od ovoga vikenda ZET pojačava linije prema glavnim gradskim grobljima. Iduće subote i nedjelje na izvanrednim će linijama voziti 120 autobusa, a na redovitim 30% vozila više.
Unatoč epidemiji, javni gradski prijevoz na Sisvete će funkcionirati slično kao i do sada. Od ovog vikenda ZET pojačava linije prema glavnim gradskim grobljima. Iduće subote i nedjelje na izvanrednim će linijama voziti 120 autobusa, a na redovitim 30% vozila više.

Izvanredni prijevoz bit će besplatan.

- Mi smo spremni što se tiče plana prijevoza gdje bismo od danas već povećali broj autobusa na linijama prema Mirogoju, prema Markovu polju i prema Miroševcu. Planiramo 31. i 1. 11. ukinuti određene linije ili skratiti, a uvesti izvanredni gradski prijevoz prema Mirogoju, Miroševcu i Markovu polju, kaže direktorica ZET-a Ljuba Romčević Žgela.

Žgela dodaje da će vozila biti popunjena najviše do pola, odnosno u njih će biti puštano najviše 40 putnika:

- ZET-ovi kontrolori karata, komunalni redari grada Zagreba, službe Civilne zaštite Grada Zagreba, naravno, i policija u tom dijelu - svi će biti uključeni u organizaciju prijevoza, odnosno odlaska naših sugrađana na groblja. Radit će se određene kontrole u primjeni epidemioloških mjera, najavila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!