15:58 / 12.10.2021.

Autor: P.F./HRT

I Stranka rada i solidarnosti traži sjednicu skupštine o Holdingu

Zagreb Holding

Zagreb Holding

Foto: Dnevnik / HRT

Na sjednici Predsjedništva 365 Stranke rada i solidarnosti razmatrana je novonastala situacija u Zagrebačkom holdingu i donijeta je jednoglasna odluka da se Klub stranke rada i solidarnosti pridruži zahtjevu za održavanjem žurne tematske sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba s temom Zagrebačkog holdinga i trgovačkih društava, priopćeno je iz te stranke.

- Novonastala situacija u Zagrebačkom holdingu razotkrila je sve slabosti upravljačkih kapaciteta gradonačelnika Tomislava Tomaševića, koje će se vrlo brzo reflektirati na nagrizanje stečenog standarda življenja građana Zagreba. Od gradske vlasti traži se odlučnost i učinkovitost u donošenju odluka na korist građana, a ne skrivanje iza praznih alibi priča o kosturima iz ormara. Proklamirana načela Možemo! da u donošenju odluka poštuju zakon i demokratsku proceduru tope se naočigled, navode iz stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

Navode i kako je Gradska Skupština Grada Zagreba, odnosno skupštinska tematska sjednica, jedino je mjesto gdje se u cjelovitoj, demokratskoj i argumentiranoj raspravi može javno i transparentno sagledati prava slika situacije u kojoj se našao Zagrebački holding uslijed nespremnosti nove zagrebačke vlasti da održava poslovne i upravljačke procese i ulovi se u koštac s problemima koji nastaju u upravljanju tako složenim sustavima kao što je Zagrebački holding.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!