15:43 / 22.08.2018.

Autor: S.S./I.H./HRT

I u Osijeku jedna karta za vlak, autobus i tramvaj

-

-

Foto: - / -

Građani odluku o integriranom prijevozu pozdravljaju, rado će iskoristiti novu dvokomponentnu mjesečnu kartu.
Prvo školsko zvono lakše će od 1. rujna dočekati učenici koji na nastavu stižu javnim prijevozom. Naime, nakon Zagreba, Splita i Rijeke od 1. rujna i stanovnici Osijeka i Osječko-baranjske županije mogu jednu kartu istodobno iskoristiti za vlak, autobus i tramvaj.

Jedinstvena će karta biti jeftinija 28 posto. Rezultat je rezultat to ugovora o poticanju integriranog prijevoza putnika na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Karta je ponajprije namijenjena učenicima i radnicima kako bi što jednostavnije i brže stigli do škole i posla. Prilagodba je to novom zakonu o javnom putničkom prijevozu, prema kojemu Županija osigurava javni putnički prijevoz i kreira vozne redove.

Građani odluku o integriranom prijevozu pozdravljaju, rado će - kažu - iskoristiti novu dvokomponentnu mjesečnu kartu. Prvi korak je napravljen, slijedi usklađivanje voznih redova i prilagodba cijena prijevoza kako bi mobilnost građana bila što jednostavnija i učinkovitija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!