22:32 / 30.04.2020.

Autor: V.K./Hina

I Udbinjani se unutar županije mogu kretati bez propusnica

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Građani Udbine koji nisu pod epidemiološkim nadzorom mogu se unutar svoje županije kretati bez propusnica.
Građani Udbine koji nisu pod epidemiološkim nadzorom mogu se unutar svoje županije kretati bez propusnica, režim propusnica u toj županiji vrijedi samo još za Novalju, no e-propusnice su i nadalje na snazi za kretanje između županija.

Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za Udbinu donio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.
Kako je izvijestila u Ličko-senjska  Plicijska uprava Grad Novalja na otoku Pagu i dalje ima režim kretanja uz propusnice.

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo rekao je Hini da će tako ostati sve dok Nacionalni stožer ne odluči drugačije za sve otoke.

U policiji naglašavaju da prilikom ulaska ili izlaska iz Županije svi građani moraju imati važeću propusnicu jer su policijske cestovne blokade i dalje na prometnim pravcima koji povezuju Policijsku upravu ličko-senjsku sa susjednim policijskim upravama i na čvorištima prema autocesti A-1, te je postupanje isto kao i do sada.

U Ličko-senjskoj županiji 12 dana bez novozaraženih

U Ličko-senjskoj županiji, pa tako i u Udbini, posljednjih 12 dana nije bilo ni jednog novog slučaja zaraze koronavirusom. Među 22-oje oboljenih njih 14 je s Udbine, no samo je jedna osoba u bolnici, a ostali su na kućnom liječenju ili su bez simptoma bolesti.

Udbina je od 10. do 26. travnja kao epidemijsko žarište bila u karanteni, a posljednja četiri dana Udbinjani su mogli izaći iz mjesta  samo uz propusnicu tamošnjeg  Stožera civilne zaštite ili poslodavca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!