15:39 / 17.12.2020.

Autor: P.F./Hina

I vladajući i oporbeni zastupnici ostaju kod kuće za blagdane

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Zastupnici, i iz redova vladajućih i iz oporbe, na novinarsko pitanje svi su redom odgovorili da će za blagdane ostati doma.
Novinari su danas pitali saborske zastupnike, i vladajuće i iz redova oporbe, gdje i kako će provesti blagdane.

Na pitanje gdje će proslaviti blagdane, Bačić je odgovorio da će ih provesti u krugu obitelji u Korčuli, a dio vremena će biti i u Zagrebu.

- I u Korčuli i u Zagrebu bit ću isključivo uz svoju obitelj i nemam nikakvih planova, kazao je.

I saborski zastupnik Davor Ivo Stier rekao je da će Božić proslaviti u krugu obitelji u Samoboru.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je novinarima da je kanio za blagdane putovati, ali svakako će poštovati epidemiološke mjere i preporuke.

- Moramo se ponašati odgovorno jer vremena nisu lagana. Ja imam brojnu obitelj i uvijek smo se nas više od 20 nalazili za Badnjak, međutim, sada to više neće biti moguće i morat ćemo se nekako ograničiti, poručio je. Naveo je i da će, kako je Nacionalni stožer civilne zaštite preporučio, Božić će provesti u najužem obiteljskom krugu, do deset članova obitelji, kod kuće u Zagrebu.

- Što manje kontakata, to ste sigurniji da niste dobili virus, tako da treba izbjegavati velika skupljanja, držati fizičku distancu, boraviti više na zraku
ili provjetravati stambene prostorije i što manje boraviti zajedno u većim skupinama, rekao je.

- Navikli smo i ići na polnoćku, u punu crkvu, ali sada to neće biti moguće. Moramo se držati propisa, inače nećemo moći prebroditi krizu, a ona se može prebroditi ovakvim odgovornim ponašanjem, poručio je Grlić Radman.

SDP-ov zastupnik Arsen Bauk novinarima u Saboru izjavio je kako se pridružio apelu svih onih koji upućuju ljude da što manje budu na masovnim, velikim ili srednje velikim okupljanjima.

Predsjednik Mosta Božo Petrov blagdane namjerava povesti u krugu svoje obitelji i kaže da neće putovati ako se uvedu propusnice. 

Zastupnica platforme Možemo Sandra Benčić planira blagdane provesti kod kuće i, iako ih inače provodi s obitelji, ove godine kaže da od toga neće biti ništa zbog epidemioloških mjera.

- Želimo zaštititi starije članove naše obitelji i ne dovoditi ih u rizik i mislim da je to za sve građane dobra odluka o ovom trenutku, poručila je. Svjesna je da će ovogodišnji blagdani biti drugačiji, no ističe da treba razumjeti da je pitanje zaštite života važnije.

- Meni je obitelj na prvom mjestu, bez obzira na to kakve su odluke stožera i zakonodavne vlasti. Moja odluka je uvijek da sam doma za Božić, poručila je zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto upitana kako će proslaviti Božić. Zastupnica Centra Dalija Orešković za blagdane će, otkriva, biti u Zagrebu s obitelji i nema namjeru nikamo putovati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!