16:56 / 15.12.2020.

Autor: M.M./Hina

I vojska sudjeluje u saniranju posljedica poplave u Kokorićima

Arhiva (Miroslav Lelas/PIXSELL)

Arhiva (Miroslav Lelas/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Meteorolozi na vrgoračkom području za početak sljedećeg tjedna najavljuju nove kišne oborine koje bi mogle usporiti snižavanje vodostaja i sanaciju poplavljenog područja.
Na sanaciji poplavljenog područja Kokorića bit će angažirano 15 pripadnika Hrvatske vojske iz vojarne u Pločama, dogovoreno je na sastanku zapovjednika Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OSRH brigadnoga generala Ivana Turkalja s dužnosnicima Vrgorca.

➡️
Poplava u Kokorićima: voda se povlači, predviđaju se velike štete

- S generalom Turkaljom obišli smo i poplavljeno područje Kokorića te je procijenjeno da bi 15 pripadnika Hrvatske vojske moglo doći u sljedeći petak na sanaciju prve faze, to jest jednog dijela poplavljenog područja, ako se do tada voda s tog područja povuče u dovoljnoj mjeri, rekao je za Hinu načelnik vrgorskog Stožera civilne zaštite Mile Herceg.

Po njegovim riječima, daljnji angažman Hrvatske vojske na saniranju poplavljenog područja Kokorića ovisit će o povlačenju vode.

- Također smo se dogovorili da se pripadnici Hrvatske vojske nakon novogodišnjih praznika angažiraju na probijanju oko 200 metara alternativnog puta za prolaz automobila žiteljima 14 kuća u sjeveroistočnom dijelu Kokorića, rekao je Herceg.

Sada se voda s poplavljenog područja povlači u prosjeku tri centimetra na sat te je dosad vodostaj smanjen za 115 centimetara, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite. Dodao je kako meteorolozi na vrgoračkom području za početak sljedećeg tjedna najavljuju nove kišne oborine koje bi mogle usporiti snižavanje vodostaja i sanaciju poplavljenog područja.

- O intenzitetu tih novih padalina ovisit će ritam povlačenja vode i sanacijski radovi, tako da trenutačno ne možemo pouzdano procjenjivati kad bi se voda s poplavljenoga vrgoračkog područja mogla u cijelosti povući, rekao je Herceg.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!