21:30 / 05.06.2020.

Autor: HRT

IDS odlučio - na izbore s Restart koalicijom

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Istarski demokratski sabor - DDI nakon sjednice Savjeta stranke objavio je priopćenje u kojem navodi da je donio odluku da na parlamentarne izbore izlazi zajedno sa strankama Restart koalicije.
Istarski demokratski sabor - DDI nakon sjednice Savjeta stranke objavio je priopćenje u kojem  navodi da je donio odluku da na parlamentarne izbore izlazi zajedno sa strankama Restart koalicije.

"Odluka IDS-a o stupanju u koaliciju donesena je nakon brojnih razgovora s SDP-om, koji je prihvatio sve uvjete IDS-a. IDS u koaliciju ulazi zajedno sa svojim regionalnom partnerom PGS-om.

- Progresivna koalicija ima realnu šansu nakon izbora sastaviti vladu i upravljati Hrvatskom sljedeće četiri godine. Mi smo na stol stavili dvije stvari – decentralizaciju s kojom će profitirati svi djelovi Hrvatske i jačanje regionalne politike, a u okviru toga samostalnost Istre kao regije, odnosno županije. Istra je pokretačka snaga Hrvatske, a nažalost često je zakinuta, što zbog svog indeksa razvijenosti, što zbog svoje progresivnosti, što zbog političkih interesa.  To se mora promijeniti i pregovori s SDP-om su trajali sve dok nismo dobili uvjerljive garancije da će tako biti!", navodi se nakon sjednice Savjeta IDS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!