19:07 / 11.02.2020.

Autor: HRT

IDS-ov Marijan Kostešić također ima problem s imovinskom karticom

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/arhiva

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/arhiva

Foto: - / PIXSELL

Vlasnik je 15-ak hektara zemljišta i nekoliko kuća čije površine ne odgovaraju upisanima, a najvrjednija, kuća od 600 četvornih metara u Banjolama - nije ni unesena u karticu.
Političari i dalje imaju problema s ispunjavanjem imovinskih kartica. Posljednji je primjer zamjenik načelnika istarske općine Marčana Marijan Kostešić, član IDS-a.

Vlasnik je 15-ak hektara zemljišta i nekoliko kuća čije površine ne odgovaraju upisanima, a najvrjednija, kuća od 600 četvornih metara u Banjolama - nije ni unesena u karticu. Čelništvo IDS-a njegovu ostavku ipak neće tražiti jer, kažu, riječ je o nemaru...

- Činjenica je da sam pogriješio, da nisam sve unio, najveći krimen je kuća moje supruge u Banjolama, a u ostalom se radi o kvadraturi da li je točna ova ili ona izjava i izmjeri jer smo se sad ja i mati podijelili i onda je od onih 200 kvadrata ispalo da je mojih 100. I ovo je kuća ta od 119 kvadrata i ovo je gospodarski objekt koji sam tamo naveo - objašnjava Kostešić.

- Prvo, što sam prethodno rekao da se radi o nemaru, a drugo, na temelju informacija koje imam Kostešić je naslijedio veliku imovinu od svog oca, dakle, to nije razlog - ako je tome tako - za nikavu ostavku - smatra Giovanni Sponza, glavni tajnik IDS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!