14:04 / 16.01.2021.

Autor: HRT

Ikić Baniček o obnovi Siska: Nemamo nikakve šanse

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ikić Baniček obratila se javnosti priopćenjem u kojem se osvrnula na navode da će se Sisak obnavljati po istom modelu kao i Zagreb.
Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček obratila se javnosti  priopćenjem u kojem se osvrnula na navode da će se Sisak obnavljati po istom modelu kao i Zagreb.

➡️ U Sisku tri naselja sa stambenim kontejnerima 
➡️ Ikić Baniček: Trebamo pomoć države, nemamo dovoljno kontejnera 
➡️ Horvat: Četiri tvrtke kreću u rušenje, paralelno natječaj
➡️ Popis tvrtki koje su radile na obnovi poslije Domovinskog rata

"Nakon što sam vidjela medijska izvješća sa sjednice Vlade bilo mi je jasno da ministri nešto petljaju i skrivaju jer nisu objasnili zašto stradale gradove i općine dijele u neke kategorije i zašto će neke obnavljati Fond, a druge Vladin Ured za obnovu. Normalno da su skrivali što donose jer čim sam uzela Zakon o obnovi potresom pogođenih područja, shvatila sam da se srame jer su Sisak stavili u istu kategoriju sa Zagrebom. To mi je potvrdio i ministar Horvat jučer kada smo telefonski razgovarali.

Nakon 28.12., kada je Sisak pogodila katastrofa u obliku potresa, dogodila nam se tragedija u obliku hrvatske Vlade! To za Sisak znači da obnove neće biti, jer dok Zagreb sa svojim proračunom od 7-8 milijardi može isfinancirati svojih 20% i građani imaju motiv sufinancirati jer ipak imaju vrijedne nekretnine i vrijedne kvadrate, u Sisku, Županija koja je de facto bankrotirala i zadužena je 80 milijuna, a još 40 milijuna manjka prebacuje iz godine u godinu, neće to moći, a o građanima da ne pričam. Odakle umirovljenicima ili ljudima koji žive samo od svoje plaće udio za obnovu, a mnogi su već sad opterećeni kreditima, a mnogi i ovrhom. Nemamo nikakve šanse!

Prvo ćemo pokušati srušiti ovu suludu odluku Vlade, no svjesna sam da Plenković i Pupovac imaju većinu u Saboru. Zanima me kako partijski vojnici HDZ-a iz Siska i SMŽ-a, koji će u Saboru glasati za ovo, misle više ikada šetati Siskom i pogledati ijednog Siščana u oči!", priopćila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!