19:25 / 10.12.2018.

Autor: HRT

Ilčić: Marakeški sporazum je pun rupa i opasan je za Hrvatsku

-

-

Foto: - / -

Rekao je da mu je jako drago što je njegov zastupnik Hrvoje Zekanović jedini prosvjednik protiv Marakeškog sporazuma.
Predsjednik stranke Hrast Ladislav Ilčić bio je gost Oporbenog zareza.

Uz ostalo, govorio je o marakeškom sporazumu i migrantima, referendumskim inicijativama, obrazovnoj reformi, građanskom odgoju te žestini svjetonazorskih rasprava i razini govora zastupnika. Emisiju je uredila Sanja Rabuzin-Pavić.

Zekanović jedini prosvjednik u Marakešu protiv Globalnog kompakta o migracijama Rekao je da mu je jako drago što je njegov zastupnik Hrvoje Zekanović jedini prosvjednik protiv Marakeškog sporazuma. "Mislim da je taj sporazum izrazito važan i da će to sljedeće razdoblje pokazati. Marakeški sporazum uopće ne radi razliku između legalnih i ilegalnih migranata", istaknuo je.

Većina oporbe je jednako globalistička kao i Plenković. To smo vidjeli kod Istanbulske konvencije. Nema razlike između HDZ-a i SDP-a. Danas Plenkovića ne podržava samo Saucha, nego i Zdravko Ronko - stari SDP-ovac, Milanka Opačić, Mario Habek, sve redom sve više i više SDP-ovaca", rekao je.

"Politiku ili imamo ovu globalističku poslušničku ili suverenističku. Mi, nažalost, imamo globalističku. Od suverenizma ni S - i to je Hrastu neprihvatljivo", ustvrdio je.

"Ovaj dokument na jedan perfidan način, kao i Istanbulska konvencija, ugrožava naš suverenitet", rekao je. 

"Hrast se zauzima za demokratičnost i pluralnost - da bez obzira na svjetonazor imamo pravo reći što mislimo i iznijeti argumente", ističe.

"Činjenice pokazuju da nekoliko stotina milijuna ljudi iz različitih zemalja svijeta, koje nisu zahvaćene ratom kao što su Maroko i Pakistan, žele doći u Europu. Naša je legalna odluka želimo li ih mi i koliko primiti", kazao je.

"Ovaj je dokument pun rupa, ne uvažava suverenost država i opasan je za Hrvatsku", smatra.  
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!