Ilegalno prevozili 15 stranaca

03.08.2023.

16:03

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Armin Durgut / Pixsell

Državljanin Hrvatske (29) i Sjeverne Makedonije (22) koji su kod Vrlike prevozili 15 stranih državljana kazneno su prijavljeni zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, potvrdila je to splitska policija.

Otkriveni su u srijedu u jutarnjim satima u blizini mjesta Vrlika gdje je njihovo vozilo zaustavila policija. Za volanom se nalazio 29-godišnjak, a unutar vozila 15 stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Policija je u blizini zatekla 22-godišnjaka za kojeg se sumnja da je navedene strane državljane trebao preuzeti i odvesti u druge zemlje Europske unije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 29-godišnjak počinio dva kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i krivotvorenje isprave jer je na vozilo stavio nepripadajuće registarske oznake.

Mlađi muškarac se sumnjiči samo za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!