11:45 / 05.05.2020.

Autor: Zajedno za zdravlje/T.D./HRT

Ilijaš o koaliciji HDZ-a s Milanom Bandićem, obnovi Zagreba i online sjednici

-

-

Foto: - / -

Kazimir Ilijaš, zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini gostovao je u emisiji "Zajedno za zdravlje" i rekao kako HDZ za sada pokušava pronaći zajednički jezik sa strankom Milana Bandića te da je najbitnije da svaki oštećeni građanin u potresu ima siguran krov nad glavom.
Kazimir Ilijaš, zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini gostovao je u emisiji HTV-a "Zajedno za zdravlje" i rekao kako HDZ za sada pokušava pronaći zajednički jezik sa strankom Milana Bandića te da je najbitnije da svaki oštećeni građanin u potresu ima siguran krov nad glavom.

- Gradska organizacija HDZ-a imala je jučer predsjedništvo na kojem smo razmatrali sve elemente uz predstojeću sjednicu Gradske skupštine. Među ostalim, uz samo održavanje, hoće li se održati online ili uživo. Mi smo zauzeli jasan stav. Živimo u demokratskom društvu i svaka stranka ima pravo na svoje mišljenje tako smo i mi mišljenja da je dobro preispitivati svoje odnose, ali mi smo u koaliciji sa strankom Milana Bandića i svi projekti idu i nastupaju. Vidjet ćemo kako dalje. Za sada pokušavamo pronaći zajednički jezik, rekao je Ilijaš.

Kazimir Ilijaš kaže kako će na dnevnom redu skupštine biti 20 točaka.

- Vjerujemo da će se sjednica održati online uz punu mogućnost sudjelovanja i javnosti. Odbor smo na taj način održali ne vidim razlog zašto se ne bi tako i sjednica Gradske skupštine održala, rekao je Ilijaš.  

- Ukoliko bi se sjednica održavala izvan prostora Gornjogradske skupštine to bi donijelo trošak od 100 000 kuna. Bilo bi bolje da se ta sredstva daju za ljude koji su oštećeni u potresu u Zagrebu, smatra Ilijaš. 

Zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini ističe kako odnos sa strankom Milana Bandića nije sukob.

- Ne možemo očekivati da svi imamo monolitna razmišljanja. U šestom mjesecu ćemo imati rebalans proračuna i uzeti ćemo sve argumente u obzir. Uzet ćemo i naše projekte u kojoj su fazi i isto tako odgovorno reagirati, rekao je Ilijaš.

Ilijaš ističe kako gradska organizacija HDZ-a samostalno donosi odluke tako je bilo i pri izmjenama i dopunama GUP-a.

Kazimir Ilijaš ističe kako treba na što brži i adekvatniji način naći rješenje da se obnovi Zagreb.

- Dok zadnji građanin Zagreba ne bude zbrinut, ima svoj krov nad glavom, nećemo biti zadovoljni, istaknuo je Ilijaš.

Zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini  kaže kako su unutarstranački izbori HDZ-a jedan primjer najdemokratičnijih unutarstranačkih izbora gdje svaki član ima pravo birati biti biran na svim razinama odlučivanja.

- Došlo je do zastoja tog procesa uslijed koronavirusa i vjerujem da će se taj izborni proces i nastaviti čim se steknu uvjeti, zaključio je Ilijaš. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!