Imenovani povjerenici za gradska i općinska vijeća

16.02.2023.

15:03

Autor: V.K/Hina/HRT

Zatvorena sjednica Vlade

Zatvorena sjednica Vlade

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Vlada je u četvrtak na zatvorenome dijelu sjednice imenovala svoje povjerenike i povjerenice za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskih i općinskih vijeća, a prethodno je donijela odluku o raspuštanju gradskih vijeća Čabra i Varaždina te općinskih vijeća općina Čeminac, Kali i Kukljica.

Tako je dr. sc. Pavle Jakovac imenovan povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Čabra, Lovorka Horvat povjerenicom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Varaždina, priopćeno je iz Vlade.

Kata Kovačević novoimenovana je povjerenica Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Čeminac, Nives Perin imenovana je povjerenica Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Kali, a Slava Jerić povjerenica Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Kukljica.

Na zatvorenome dijelu današnje, 195. sjednice Vlade, Dijana Mandić imenovana je ravnateljicom Uprave za visoko obrazovanje na vrijeme od četiri godine na temelju provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Državnom službeniku Zvonimiru Peniću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za zatvorski sustav i probaciju u Ministarstvu pravosuđa i uprave, s danom 1. ožujka 2023., do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najdulje do šest mjeseci, jer mu istječe mandat 28. veljače 2023.

Članici Odbora za državnu službu Stanki Vučica ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova predsjednika Odbora za državnu službu s danom 11. ožujka 2023., do imenovanja predsjednika Odbora za državnu službu, a najdulje do šest mjeseci jer joj istječe ovlaštenje 10. ožujka 2023.

Na osobni zahtjev razriješena je dosadašnja članica Josipa Crnoja Bartolić, a Neda Zrinušić imenovana je novom članicom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za socijalni rad koja se imenuje na prijedlog ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Josip Borić razriješen je, a Miro Totgergeli imenovan novim članom Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao predstavnik Hrvatskoga sabora.

Vlada je utvrdila stajališta za sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 20. veljače 2023. S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku o provođenju mjera osiguranja i zaštite. Kako je točka označena stupnjem tajnosti "povjerljivo", napominje se da je nisu u mogućnosti objaviti.

Nadalje, Vlada je donijela odluku o implementaciji Mjera odgovora na krize Organizacije Sjevernoatlantskog ugovora u Republici Hrvatskoj. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno" te je također nisu u mogućnosti objaviti.

Donesena je Odluka o osnivanju Konzulata. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno" te je iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o stanju iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Prihvaćeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2023. Riječ je o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!