Imovinske kartice dopunjavalo je 12 saborskih zastupnika

07.02.2020.

19:21

Autor: Igor Dunaj/Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Nakon brojnih afera u vezi s imovinskim karticama, mnogi saborski zastupnici u svoje su kartice nedavno unijeli izmjene.
Popunjavanje imovinskih kartica očito je postala jedna od glavnih preokupacija političara posljednjih tjedana. Nakon brojnih afera u vezi s imovinskim karticama, mnogi saborski zastupnici u svoje su kartice nedavno unijeli izmjene.

Val izmjena u imovinskim karticama zahvatio je domaće političare. HDZ-ovci Branko Bačić i Miroslav Tuđman povećali su kvadraturu nekretnina.

Branko Bačić, HDZ, kazao je da je prije 3-4 mjeseca utvrdio da u njegovoj kartici piše vikendica i kuća, a ne piše okućnica.

- Onda sam dodavao zemljište, procijenio i uvrstio u karticu. Tom prilikom sam kontaktirao svog prijatelja i procijenio tržišnu vrijednost svoje stojne kuće i vikendice, rekao je Bačić.

Miroslav Tuđman, HDZ, kazao je da kad je prvi put unosio podatke u imovinsku karticu, prije osam godina, te rubrike nije bilo.

Čelnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš prijavila je 300.000 kn ušteđevine.

- U godini sam prodala stan i dvije garaže. To je ušteđevina nastala prodajom imovine, izjavila je.

Izmjena ima i kod Mire Bulja iz MOST-a. On je naslijedio oranice i dio kuće. Nikola Grmoja (MOST) prijavio je novi automobil.

- Kupio sam polovnu škodu. Stari auto je otkazao poslušnost i to sam unio u imovinsku karticu. Podinuo sam kredit, kazao je Grmoja.

Novi automobil prijavio je i SDP-ovac Domagoj Hajduković, koji kao i njegov stranački kolega Siniša Hajdaš Dončić, čija je supruga izgradila vikendicu, poručuje da su izmjene unijeli zbog zakonske obveze.

Činjenica je da zbog poštovanja zakona ili možda straha da upravo oni ne bi bili glavni akteri nove afere, u posljednja dva mjeseca u imovinske kartice, izmjene je unijelo čak 12 saborskih zastupnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!