Prvi avion iz SAD-a sletio u Dubrovnik: 'Ovo je golema reklama za turizam'

02.07.2021.

08:52

Autor: Ivana Brailo Drnas/V.G./HRT

United Airlines

United Airlines

Foto: Ivana Brailo Drnas / HRT

Jutros je u dubrovačku zračnu luku sletio prvi zrakoplov aviokompanije United Airlines koji leti na relaciji New York- Dubrovnik. Na letu je bilo 200-injak Amerikanaca. Dočekani su vodenim topovima i prigodnim darovima. 
Posljednji put Dubrovnik je bio spojen sa SAD-om 1991., s iznimkom 2019. kada je nakratko bio uspostavljen let s Philadelphijom, ali on je ukinut zbog pandemije.

U subotu u Dubrovnik stiže još jedan zrakoplov iz New Yorka, aviokompanije Delta Airlines. Tim dvama avioprijevoznicima Dubrovnik će biti spojen sa SAD-om s osam letova tjedno.

Galerija
United Airlines, Foto: Ivana Brailo Drnas/HRT
United Airlines, Foto: Ivana Brailo Drnas/HRTUnited Airlines, Foto: Ivana Brailo Drnas/HRT

I ostale najave su dobre. U subotu se očekuje zrakoplov Turkish Airlinesa iz Istanbula, prvi put od početka pandemije. Jučer je stigao zrakoplov iz Velike Britanije, doduše bez prevelike pompe jer kod njih su mjere i dalje oštre.

- Ova izravna zrakoplovna linija predstavlja golemu reklamu za naš turistički sektor, kako bi oporavak gospodarstva bio što brži, rekao je Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

- Proteklih godinu i pol bili su jako teški svima pa je odličan osjećaj što ponovno spajamo naše dvije zemlje i naše dvije ekonomije, rekao je Patrick Quayle, iz United Airlinesa.

- Uzbuđeni smo što ćemo vidjeti zemlju, čuli smo samo najbolje o Dubrovniku. Amerikanci imaju visoko mišljenje o turizmu u Hrvatskoj. Vrlo je praktično što sada možemo doći jednim letom, a da ne moramo putovati kroz Europu i presjedati nekoliko puta, kazali su putnici iz SAD-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!