Policija najavila prijave protiv 15-orice zbog neprimjerenih uzvika u Kninu

05.08.2022.

Zadnja izmjena 16:55

Autor: HRT/Hina

Incident na proslavi u Kninu i ove godine

Incident na proslavi u Kninu i ove godine

Foto: HTV / HRT

Šibensko-kninska policija najavila je da će prekršajno prijaviti 15 osoba zbog sumnje da su u dva odvojena slučaja na svečanosti u povodu obilježavanja Dana pobjede u Kninu narušavale javni red i mir upućivanjem uzvika neprimjerenog sadržaja.

U prvom slučaju riječ je o 75-godišnjaku, a u drugom o skupini od 14 osoba koje su narušavale javni red i mir na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja, izvijestila je policija.

Šibensko-kninska policija najavila je da će na temelju svega utvrđenog protiv tih osoba podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinile prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Incident na proslavi u Kninu i ove godine  

Svečana proslava obljetnice Oluje ni ove godine nije prošla bez incidenta. U Kninu se ponovno pojavio Marko Skejo s dvadesetak pristaša.

Došli su do spomenika Oluji i izvikivali ustaški pozdrav, a dio ljudi im je pljeskao. Kao i prijašnjih godina, njihovu aktivnost zabilježila je policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!