14:47 / 11.09.2018.

Autor: P.F./HRT

Incident u HGK: Novinar izbačen sa sastanka predsjednika

-

-

Foto: - / -

Austrijski novinar udaljen je iz prostorije jer je neovlašteno ušao na sastanak gdje su bili dvoje predsjednika. Protestirao je misleći kako se samo njemu ne dopušta ulazak u prostoriju.
Novinar Kronenzeitunga, najvećeg dnevnog lista u Austriji, Kurt Seinitz,  izbačen je sa sastanka predsjednice Kolinde Grabar Kitarović  i austrijskog kolege Alexandera Van der Bellena u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Austrijski novinar udaljen je iz prostorije jer je neovlašteno ušao na sastanak gdje su bili dvoje predsjednika. Protestirao je misleći kako se samo njemu ne dopušta ulazak u prostoriju u kojoj je trajao sastanak.

Naime Seinitz je vidio da fotograf, inače službeni fotograf HGK-a kojem je zadatak fotografirati početak susreta i kojem je bio dopušteno ući, ulazi u prostoriju. Seinitz je također pokušao ući, no zapriječen mu je ulaz te je potom počeo vikati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!