Incident u Nacionalnom parku Krka

13.06.2023.

16:40

Autor: IMS/HTV/HRT

Incident u Nacionalnom parku Krka

Incident u Nacionalnom parku Krka

Foto: HTV / HRT

Incident u Nacionalnom parku Krka - kod Skradinskog mosta. Njemački turisti isplovili su iz Skradina prema Zadru, no skrenuli su na plovidbeni put kojim se mogu kretati samo brodovi NP Krka, javnih službi i oni s posebnom dozvolom. Udarili su o dno pa je plovilo djelomično potonulo. Nema ozlijeđenih, a vozaču je izmjereno 1,4 promila alkohola u krvi. 

Djelatnici NP Krka su žurno reagirali i postavili plutajuće brane kako bi se spriječilo eventualno onečišćenje od nafte. Curenja, na svu sreću, nema, a brodica će sutra ujutro biti otegljena iz voda Nacionalnog parka, o trošku osiguranja vlasnika.

- Djelatnici kapetanije odmah su izdali usmeni nalog za hitno uklanjanje i hitno vađenje. Vlasnik je već stupio u kontakt sa svojim osiguranjem tako da su predstavnici osiguranja tu na terenu, već razmatraju na koji način će se to obaviti. Pratimo događaje, čim bude moguće, brodica će se ukloniti i izvaditi na suho, rekao je Ivan Paušić iz Lučke kapetanije Šibenik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!