Incident u Zagrebu: Pijan upao na roditeljski sastanak i mahao nožem

15.09.2021.

14:16

Autor: M.M./HRT

Incident u OŠ Savski gaj u Zagrebu

Incident u OŠ Savski gaj u Zagrebu

Foto: HTV / HRT

Jučer popodne u Osnovnoj školi Savski Gaj tijekom roditeljskog sastanka dogodio se incident. Na otvorenom, gdje se održavao roditeljski sastanak, jedan je muškarac pod utjecajem alkohola vikao i mahao nožem, koji je zatim zabio u stol.

- Jedna nepoznata muška osoba došla je kod roditelja i kod učiteljice, izvadila iz džepa mali sklopivi nož i zabila ga u stol. Policija je brzo obaviještena, a osoba je odvedena, objasnio je Matija Bajić, ravnatelj OŠ Savski gaj u Zagrebu.

"U dvorište osnovne škole, gdje se na otvorenom prostoru održavao roditeljski sastanak, došao je 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,90 g/kg, te je galamio i vikao. Mahao je oštrim predmetom, oštetio jedan od stolova, te taj oštri predmet zabio u stol, nakog čega je sjeo na obližnju klupu. Jedan od prisutnih roditelja pozvao je policiju koja je alkoholiziranog muškarca bez uporabe sredstava prisile privela u službene prostorije", priopćila je PU zagrebačka za Web portal HRT-a.


Ističu kako prilikom navedenog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba.

Muškarac je kolima hitne pomoći prevezen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, a nakon pružene pomoći bit će doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs

Foto: HTV / HRT

Incident je prokomentirao i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

- U školu je došao jedan lokalni čovjek, koji ima određenih čudnovatih ponašanja. Učiteljica je držala razrednu nastavu s roditeljima na natkritim dijelom, bilo je i nešto djece. Mislim da je bio alkoholiziran i zabio je mali džepni nož u stol te rekao: - Ako ne možete drukčije rješavati stvari, onda rješavajte ovako. Dakle, to nije nekakva smišljena priča, ali kao što sam rekao, ovakve stvari koje se zbivaju u Krapinskim Toplicama izazivaju neke druge pojave, rekao je ministar Fuchs.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!