14:25 / 29.10.2021.

Autor: HRT

Incident zbog odbijanja nošenja maske u Splitu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Borna Filic / PIXSELL

Splitska policija intervenirala je jučer na Ekonomskom fakultetu. Asistencija je zatražena zbog žene koja je htjela na fakultet, ali bez maske. Nije poslušala zaštitara pa je pozvana policija, javlja Dalmatinski portal.

Društvenim mrežama širi se snimka na kojoj se vidi kako policajac pokušava uspraviti ženu koja je na podu ispred ulaza u fakultet. 

"Policijski službenici zatražili su osobnu iskaznicu radi utvrđivanja identiteta, no ženska osoba je to odbila. Ignorirala je zapovijed policije da se udalji iz prostorija pa su uporabljena sredstva prisile. Policijski službenici su je uhvatili za ruku i izveli", kažu iz policije o incidentu.

Osoba je, prenosi portal izjavu policije, pružala aktivni otpor policijskim službenicima koji su joj pokušavali staviti sredstva za vezivanje, zbog čega je pala na pod.

"Nastavila je pružati aktivni otpor. Nakon što su joj stavljena sredstva za vezivanje dovedena je u službene prostorije. Obzirom da je imala vidljive ogrebotine na rukama i nogama, pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći koja je utvrdila da nema ozljeda radi kojih bi trebala biti odvedena u bolnicu", navode u policiji.

Nakon istraživanja utvrđeno je da je ostvarila obilježja prekršaja iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici, zbog čega je prekršajno sankcionirana izdavanjem obveznih prekršajnih naloga, a zatim je puštena iz službenih prostorija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!