23:06 / 09.01.2018.

Autor: HRT

Ingra zaprijetila zatvaranjem Arene - Bandić: Računi su plaćeni

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iako se večeras pojavila informacija da će Ingra zaključati zagrebačku Arenu i da se u njoj neće igrati utakmice rukometnog EP, Bandić spušta loptu na zemlju.
Tri dana prije početka Europskog rukometnog prvenstva, tvrtka Ingra - koja je gradila zagrebačku Arenu i njezin je vlasnik - zaprijetila je zatvaranjem te dvorane zbog, navodnih, neraščišćenih računa oko najamnine, koju su trebali plaćati Grad Zagreb i Vlada. Večeras iz Hrvatskog rukometnog saveza i Grada poručuju - utakmice će se igrati.

Iako se večeras pojavila informacija da će Ingra zaključati zagrebačku Arenu i da se u njoj neće igrati utakmice Europskog rukometnog prvenstva, gradonačelnik Bandić spušta loptu na zemlju. "Holding je sve platio, nema dugova. Indeksacija je osam mjeseci na djelu, zatraženo je mišljenje Pravnog fakulteta - mislim da je sada to pri kraju", kazao je Bandić koji je građanima poručio da kupe kartu za utakmice i u Splitu i u Zagrebu jer će Hrvatska u finale.

Kako HTV doznaje, Vlada je sve svoje obveze podmirila sa zadnjim danima prošle godine i zato nema razloga da se utakmice ne igraju u Areni. Iz Ingre večeras nisu htjeli davati izjave. Poručuju - o svemu će se sutra oglasiti. Informacijom o mogućem zatvaranju Arene - u Hrvatskom rukometnom savezu ostali su iznenađeni. Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a samo je kazao kako mu je teško shvatiti da se sve ovo događa nekoliko dana prije početka prvenstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!