22:41 / 14.03.2018.

Autor: M.M./Hina

Inicijativa "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije!" najavila prosvjed

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH za grad Zagreb i Zagrebačku županiju priopćila je da su osnovali Inicijativu "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije!" te najavili prosvjed za subotu 24. ožujka.
Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH za grad Zagreb i Zagrebačku županiju priopćila je da su osnovali ad hoc Inicijativu "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije!" i da je Inicijativa prijavila javni prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića za 24. ožujka.

Iz udruge navode da je Inicijativa osnovana u ponedjeljak 12. ožujka, a skup pod nazivom "Protiv ratifikacije Istanbulske konvencije" najavili su za subotu, 24. ožujka u 11 sati.

U priopćenju se, uz ostalo, navodi kako Istanbulska konvencija 'grubo zadire u temeljne tradicionalne, kulturološke, identitetske i pravne odrednice hrvatskog društva i hrvatskog političkog sustava'. Smatramo da ovaj dokument nije prošao primjerenu, kvalitetnu i cjelovitu znanstveno-vrijednosnu raspravu. Oko njega u hrvatskoj javnosti ne postoji društveni konsenzus i nije postignut neophodan minimum suglasnosti, dodaje se u priopćenju, te se navodi da tu Inicijativu za sada podržava 31 građanska udruga, a poziv za okupljanje upućen je brojnim udrugama i pojedincima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!