11:39 / 16.05.2018.

Autor: D.M./HRT

Inicijativa 'Narod odlučuje' prikupila 78 tisuća potpisa

-

-

Foto: - / -

Prozvali su lokalne vlasti da ih neizdavanjem lokacijskih dozvola i naplaćivanjem pristojbi sprečavaju u njihovu naumu te time smanjuju politička prava građana.
Građanska inicijativa 'Narod odlučuje' u tri je dana prikupila 78 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava. Prozvali su lokalne vlasti da ih neizdavanjem lokacijskih dozvola i naplaćivanjem pristojbi za korištenje javnog prostora sprečavaju u njihovu naumu te time smanjuju politička prava građana.

Posebno su se osvrnuli na Grad Rijeku - zbog sporosti administracije ondje će se potpisi početi prikupljati tek od ovog vikenda. "Ako Grad Split može ne naplaćivati i pomoći svojim građanima da se na ovakav način izjasne po pitanju referenduma nije nam jasno zašto nas Grad Zagreb, Osijek i Rijeka na ovaj način opstruiraju", poručio je Zvonimir Troskot.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!